Állami pénzből cserélt mosógépet egy fideszes képviselő

A tavalyi mosógépcsere-program keretében az állam a háztartási gépek korszerűbbre cserélésére nyújtott támogatást. Erre pályázott és nyert is Vécsey László fideszes képviselő felesége. 

Az eredetileg kiírt 500 millió forint helyett az állam végül 2 milliárdot osztott szét a rászoruló 40 ezer pályázó közt. A pályázat feltétele a magyarországi lakhely és a cselekvőképesség volt. A program célja az energiatakarékosság növelése és a globális felmelegedés elleni harc volt. 

Vécsey Lászlóék a pályázható legmagasabb összeget, 45 ezer forintot kérték a Blikk információi szerint. A lap megkeresésére Vécsey nem reagált, ellentétben a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, amely megírta, hogy milyen szempontok alapján ítélte támogatandónak a képviselő feleségének pályázatát.

"A mosógépvásárlási-program célja a lakossági energiahatékonyság minél szélesebb körű támogatása és elterjesztése volt. A keretösszeg folyamatos emelésének köszönhetően lényegében minden pályázó megkapta az igényelt támogatást. A pályázatkezelő kizárólag az előzetes feltételeknek való megfelelést ellenőrizte."

Hozzátették azt is, hogy a pályázók személyét és rokoni kapcsolatait nem vizsgálták, mert az sértené a folyamat függetlenségét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.