Monitorfejűek és kockásfülűek találkozása japán szellemekkel

Ha esetleg hétvégén kockásfülű nyulakat, monitorfejű embereket vagy birodalmi rohamosztagosokat vélt látni a metrón, vagy barátai említettek hasonló eseteket, megnyugtatjuk: nem tömeges hallucináció esete forgott fent, hanem a MondoCon.

A rendezvény két napra anime, manga, videojátékok-rajongóknak, sci-fi/fantasy műfajok szerelmeseinek és a távol-keleti kultúra iránt érdeklődőknek adott otthont. Több tucat kiállító, a legújabb videojátékok, cosplay klubok, interaktív társasjátékok, és maga a Japán Nagykövetség várták az érdeklődőket – akik nyitástól zárásig megtöltötték a több ezer négyzetmétert.

Fotó: GTOGG. További fotók a képgalériában: >>>

A látogatók közül a legbátrabbak és legtehetségesebbek számos versenyben megmérethették magukat: fantasztikus rajzművek, kiváló énekelőadások, minőségi fanfictionök születtek. A digitális szórakozás kedvelői pedig végigizgulhatták, ahogy a legjobbak összemérték a tudásukat E-sportokban és konzolos bajnokságainkon. A League of Legends bajnokságon a helyszínen és online is több százan szurkoltak a kedvenceiknek.

A MondoConra több ezer ember érkezett kosztümben: Darth Vadertől kezdve a Kockásfülű nyúlig mindenféle jelmezt öltöttek magukra a látogatók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.