Monica árnyéka még mindig Clintonra vetül

Közel tíz évvel a kép készülte után megszólalt Nelson Shanks, aki Bill Clinton elnök hivatalos portréját készítette a washingtoni Nemzeti Portrégalériának. A festő most elárulta, bizony a Monica-ügyet is megörökítette a festményen.

A festőművész 2006-ban készítette el az Egyesült Államok 42. elnökének hivatalos festményét. A képen Clinton egy kandalló előtt áll, lezserül csípőre tett kézzel és félmosollyal az arcán.

Shanks a Philadelphia Daily News vasárnapi számában megjelent interjúban arról beszélt, hogy a kép burkolt utalást tartalmaz az elnök szexbotrányára: a kandallóra vetülő kék árnyék a Monica Lewinsky-ügyre utal, ami alaposan megtépázta Clinton és a Fehér Ház becsületét.

„Nem tudtam kiverni a fejemből ezt a Monica-dolgot, így megörökítettem a festményen is. Az árnyék egyfajta metafora” - magyarázta Shanks az amúgy nagyon is egyértelmű utalást. A festő azt is elmondta, amikor Clinton épp nem árt rá modellt állni a festményhez, akkor egy kék ruhába öltöztöt próbababát használt, ennek az árnyéka köszön vissza a képen.

Minden idők egyik leghírhedtebb politikai szexbotránya 1998. január 17-én robbant ki, a Fehér Ház 25 éves gyakornoka, Monica Lewinsky a lapoknak elmondta, kilenc ízben létesített szexuális kapcsolatot az akkor második ciklusát töltő elnökkel, ráadásul a Fehér Ház ovális irodájában is rendszeresen hódoltak a testiségnek.

Az ügy óriási vihart kavart, kis híján Clinton karrierje, de még a házassága is ráment. Az elnök kezdetben kitartóan tagadta, hogy szexuális kapcsolatba került volna a lánnyal, ám egy spermafoltos kék ruhának köszönhetően fényt derült a titkos viszonyra. Monica az összes létező fórumon kiteregette a liezon részleteit, de aztán több mint tíz éven át hallgatott. Végül tavaly májusban megtörte a csendet és elmondta, mélységesen megbánta mindazt, ami annak idején közte és az egykori elnök között történt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.