Módosul a buszközlekedés a Nyugati pályaudvar lezárása miatt

A Nyugati pályaudvar ideiglenes lezárása miatt a jövő héttől módosul a 30-as, a 30A, a 32-es, a 225-ös és a 230-as autóbusz közlekedése, 14A jelzéssel pedig autóbusz jár majd Újpest-Központ és Rákospalota-Újpest vasútállomás között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV-csoport hétfőn az MTI-vel.

A közös közlemény szerint a Nyugati pályaudvar június 22. és július 5. közötti lezárása miatt várhatóan nő az utasforgalom Rákospalota-Újpest, Rákosrendező, Zugló és Kőbánya-Kispest vasútállomáson. Ehhez igazodva változik a BKK érintett járatainak közlekedése.

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz sűrűbben, a tanítási időszakban érvényes követési idővel, mindkét irányban módosított útvonalon jár majd. A Keleti pályaudvar felé a Szegedi úttól a Dévényi utca-Vágány utca útvonalon közlekedik, megálló nem marad ki. Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak, a megyeri Szondi utca, illetve Káposztásmegyer, Aquaworld felé a Szent László útig szintén a menetrend szerinti, onnan a Dévényi utca, a Szegedi út és a Reitter Ferenc utca érintésével halad. A buszok mindkét irányban megállnak a Rákosrendező vasútállomás ideiglenes megállóhelyen.

A 32-es autóbusz az Örs vezér tere felé a Horvát Boldizsár utcától a Mexikói út-Szőnyi út-Ógyalla köz-felüljáró-Nagy Lajos király útja útvonalon jár. Az Amerikai út (Mexikói út) megálló kimarad. A járatok az Árpád híd felé az Ógyalla köz-Szőnyi út-Kacsóh Pongrác út érintésével haladnak.

A 225-ös autóbusz a Mexikói út felé a 25-ös autóbusz, valamint a 74-es és a 74A trolibusz Teleki Blanka utca megállójában is megáll, a rákospalotai Székely Elek utca irányában pedig a menetrend szerinti útvonalon közlekedik.

A 14A pótlóbusz június 22-étől június 26-áig, valamint június 29-étől július 5-éig Újpest-Központ metróállomás és Rákospalota-Újpest vasútállomás között viszi az utasokat. A június 27-28-ai hétvégén a járat nem közlekedik, a 3-as metró pótlása miatt akkor a 14E járat közlekedik sűrűbben az Árpád hídig.

A lezárás ideje alatt a BKK egyes járatain elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, de csak azokat, amelyeket a Nyugati pályaudvarra mint kiindulási vagy célállomásra állítottak ki. Ezek a Rákospalota-Újpest, valamint a Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között közlekedő BKK-járatokra érvényesek.

Részletes információk a www.bkkinfo.hu és a www.mavcsoport.hu oldalon találhatók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.