Módosított menetrend keddtől több vasútvonalon

Pályafelújítási munkák és lőszermentesítés miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok augusztus 21. és 27. között a Budapest­-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Budapest vasútvonalakon, emiatt késésekre kell számítani - tájékoztatta a vasúttársaság az MTI-t.

A MÁV közleménye szerint második világháborús lőszerek kerültek elő a napokban a pályafelújítási munkálatok előkészítésekor a Budapest-Szolnok-Debrecen vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán. A lőszereket 80-100 centiméterrel a földfelszín alatt találták. A vasúti közlekedés a tűzszerészek szakértői véleménye alapján biztonságos, de a tervezett pályafelújítási munkák előtt az érintett mintegy 200 méteres területet teljesen át kell vizsgálni és lőszer-mentesíteni, emiatt augusztus 21-től várhatóan augusztus 27-ig ezen a szakaszon nem közlekednek vonatok, illetve az érintett vasútvonalakon ideiglenes menetrendet vezet be a vasúttársaság - tették hozzá.

Mint írták: a hosszú hétvége után teljes vágányzár lép életbe a Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás között, ezen a szakaszon autóbuszok közlekednek majd.

A vágányzár ideje alatt a vonatok Budapest-Nyugati-Szolnok-Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás-Püspökladány-Debrecen-Záhony között óránként közlekednek, míg a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest útvonalon InterCity vonat nem közlekedik, helyette Budapest-Keleti pályaudvarról harmincpercenként indul gyorsvonat a Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza-Debrecen útvonalon Püspökladányba.

A módosítás miatt a Keleti pályaudvarról Kassára induló Rákóczi és Hernád vonatról Nyíregyháza-Debrecen-Püspökladány felé utazóknak Miskolc-Tiszai pályaudvaron át kell szállniuk, a Budapest és Mátészalka közötti vonatok pedig csak Debrecen és Mátészalka között járnak majd.

A munkálatok miatt a Záhonyból Keszthelyre, illetve Tapolcára induló sebesvonat csak Fegyvernek-Örményes állomásról indul Keszthelyre/Tapolcára, és vissza irányban is csak Fegyvernek-Örményesig közlekedik.

A Püspökladány és Biharkeresztes között autóbuszok szállítják az utasokat, emiatt az ezen a szakaszon közlekedő nemzetközi vonatok Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Püspökladány vonalon hosszabb menetidővel közlekednek. A vonatcsatlakozásokat csak az esti utolsó vonatok esetében biztosítja a MÁV - olvasható a közleményben.

A módosított menetrendek miatt a Szerencs és Nyíregyháza között erre az időszakra tervezett felújítási munkálatokat később végzik el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.