Modellnek állt Osztolykán Ágnes

Modellként lépett a kifutóra az LMP-s képviselőnő a Romani Design divatbemutatóján.

Az est zenés tárlatvezetéssel indult: roma képzőművészeket és alkotásaikat ismerhetik meg az érdeklődők a KuglerArt Szalon tárlatvezetője, a képek egy részének alkotója, Amigo vezetésével.

A Romani Design divatbemutatója nyolc órakor kezdődött, melyen Osztolykán Ágnes önkéntes modell szerepet vállalt, népszerűsítve és képviselve ezzel a magyar cigányság kulturális örökségét  - írja honlapján az LMP.

Budapest, 2013. február 23. Osztolykán Ágnes LMP-s független országgyűlési képviselő mutatja be a Romani Design Stúdió alapítója, Varga Erika roma divattervező egyik alkotását a kifutón a Muzikum Klubban 2013. február 22-én este. A fővárosi roma kult
Budapest, 2013. február 23. Osztolykán Ágnes LMP-s független országgyűlési képviselő mutatja be a Romani Design Stúdió alapítója, Varga Erika roma divattervező egyik alkotását a kifutón a Muzikum Klubban 2013. február 22-én este. A fővárosi roma kultúra ünnepén a magyar cigányság zenéjét, ipar- és képzőművészetét mutatták be. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A divatshow nagy tetszést aratott a magyar cigányság zenéjének, ipar- és képzőművészetének, gasztronómiai sajátosságainak bemutató eseményen.

A Romani Design nem egy egyszerű divatcég: az ország első roma divatstúdiója, az elfogadásáért, a békés együttélésért dolgozik, szervezi bemutatóit.

"Célkitűzésünk a minden szinten egyre inkább jelen lévő és fokozódó társadalmi konfliktus, a romák elleni előítélet csökkentése a divaton keresztül. A roma kultúra számos ponton megjelenik a többségi társadalom kulturális ismeretében, de ezek között a viseleti kultúra semmiképpen sem jelentős. Így romák és nem romák egyaránt nagyon keveset tudunk arról, hogy milyen ruhákat és kiegészítőket viseltek régen és viselnek ma a romák, s azok milyen jelentéssel bírnak" - olvasható a cég bemutatkozásában.

Megálmodója az iparművész végzettségű Varga Erika, aki úgy véli, a divat világán keresztül minden roma fiatal élénkebben ápolhatja a roma hagyományokat, a nem romák pedig elfogadóbbakká, nyitottabbá válnak.

.

 



Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.