Mobilokkal seftelt a roma önkormányzati képviselő

Csalás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság a zalaegerszegi roma önkormányzat egyik volt vezetőjét, aki a tisztségét kihasználva mobiltelefonokat vett és adott el, több mint kétmillió forint kárt okozva.

A Zalaegerszegi Törvényszék pénteken az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vádlott 2014 októberéig, négy évig volt Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának társadalmi megbízatású elnökhelyettese. Két évvel ezelőtt nehéz anyagi helyzetbe került, ezért elhatározta, hogy a nemzetiségi önkormányzat nevében telefonokat vásárol, majd értékesíti azokat.

Egy mobilszolgáltató több üzletében és viszonteladóinál, hamis meghatalmazással, kezdőrészlet nélkül vagy jelképes összegért nagy értékű telefonkészülékeket vásárolt előfizetéssel. Az egyenként 100 ezer és 300 ezer forint értékű telefonokat eladta, de miután sem a törlesztőrészleteket, sem a forgalmi díjakat nem fizette, több mint 2,2 millió forint kárt okozott.

A Zalaegerszegi Járásbíróság folytatólagosan elkövetett csalás büntette, illetve hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt egy év, végrehajtásában két esztendőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az 54 éves férfit. Miután a kár egy része térült csak meg, a bíróság 362 ezer forint értékben vagyonelkobzást is elrendelt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.