Mitől különleges a világ legdrágább csokija?

Nincs benne arany, sem gyémántpor, de még csak szarvasgombával sem töltik meg. A világ legdrágább csokoládéja mégis 212 euróba kerül, mert jó a marketingje.

A To'ak márkájú gourmet csokoládé egy táblája 50 grammos és alig 100 darab készül belőle évente. A luxusédesség attól különleges, hogy egyenesen az ecuadori esőerdőből jut el az USA-ba.

Kitalálója, a 36 éves Jerry Toth az egyetem után a dél-amerikai országba utazott megmenteni a dzsungelt. Ott megismerkedett egy öreg kakaótermelő farmerrel, aki beavatta az ősi ültetvény titkaiba. A farm az egyik utolsó, melyen a régi jó Arriba fajták teremnek, az 1916-os nagy kakaóvész után ugyanis a termelők többsége robusztusabb fajtákra tért át.

Mivel az éves terméshozam erősen korlátozott, alig 100 tábla, sorszámmal ellátott csokoládé készül a farmon, ahol csomagolják is az árut. Az Egyesült Államokban a készterméket aztán 260 dollárért adják el. A To'ak bevételeinek nagy része a kakaófarmereket illeti – írja a Süddeutsche Zeitung, mely elismeri, hogy a csoki finom, de azt, hogy ilyen áron el lehet adni, mégiscsak a jó marketingnek köszönheti.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.