Mit akar a férfi, és mi kell a nőnek?

Szex az első randin? Kezdeményezzen a nő? Szerelem első látásra? Társkeresés online, társkeresőirodában, vagy bízzuk a véletlenre? Egy társkereső iroda kutatásából kiderül, mi kell a nőnek, és mire vágyik a férfi.

Három héttel ezelőtt egy párkereső iroda átfogó online kutatást indított annak kiderítésére, vajon hogyan, milyen stratégiával hódítják meg kiszemeltjüket a nők és férfiak hazánkban, mit is gondolnak most egymásról a párkeresők, és milyen elvek és gondolatok alapján keresik életük párját. Ahogy az várható volt, közel ezer kitöltő „az előre jósolt” válaszokhoz képest egészen más véleménnyel bír.

Szex és szerelem
Actors Sandra Cervik (front) as Valerie and Erwin Steinhauer as Zauberkoenig perform on stage during a dress rehearsal of Oedoen von Horvath's play "Tales from the Vienna Wood" (Geschichten aus dem Wiener Wald) at Theatre in der Josefstadt in Vienna, January 30, 2012. The play is directed by Herbert Foettinger and will premiere on February 2, 2012. REUTERS/Lisi Niesner (AUSTRIA - Tags: ENTERTAINMENT)

– Meglepődtünk az eredmények értékelésekor, hiszen egészen más sztereotípiáink vannak a nemek gondolkodásmódjával kapcsolatban. Azt hinnénk, a férfiak többsége képtelen a stabil párkapcsolatra, gyors, alkalmi megoldásokat keres, miközben a hölgyek a mesebeli herceget keresik – mondja Bús Tímea párkapcsolati szakértő. A válaszok függvényében azonban neki is megváltozott a véleménye.

A kérdőívet kitöltő férfiak csaknem 70%-a úgy gondolja, hogy az ő dolga a nő meghódítása, és bár egyértelmű jelzéseket vár a nőtől, az első lépést mégis ő szeretné megtenni.

Az első randit a férfi egy séta vagy egy vacsora formájában képzeli el, és a nőknél is ez a két lehetőség végzett az első helyen.

A nők hajlamosak nagy feneket keríteni külsejüknek, sokan úgy gondolják, az is számít, milyen a hajszínük. Erre alaposan rácáfoltak a férfiak: 44%-uk véleménye szerint ugyanis az teljesen mindegy, de volt, aki a szőke hajú hölgyeket preferálta.

A válaszadó férfiak mintegy 46%-a számba veszi az első randis szex lehetőségét, azonban nagyjából ekkora hányadban (40%) elképzelhetetlennek tartják ezt.

A hölgyek negatív tulajdonságai közül a dobogós helyeken a nyavalygás, a sznobság és az anyagiasság állt, melynek akár folyományaképp is bekövetkezhető szakítást a férfiak 60%-a személyesen oldja meg, azonban 27%-uk türelmesen kivárja, hogy a nő mondja ki a boldogító viszlát-ot.

Az ezt követő lépéseknél a válaszadók 40%-a szívesen marad barátként a nő látómezejében, 25%-uk azonban elképzelhetetlennek tartja a további kapcsolattartást. És ha mégis kialakul a kapcsolat és minden rendben megy? A válaszadó férfiak fele nyitott a gyermekvállalásra, és úgy véli, teljesen mindegy, mikor, majd az élet hozza.

A válaszadó hölgyek 71%-a egyetért a férfiakkal, úgy vélik, a hódítás az erősebb nem feladata, de csak 55%-uk hisz a "szerelem első látásra" jelenségben. A hölgyek 78%-a nemcsak vár a toronyban a herceg érkezésére, hanem tesz is a szerelemért. Első találkozáshoz randevúhelyszínként a hölgyek 43%-a egy sétát szeretne, és csak a válaszadók 25%-a menne étterembe. Virágot csupán 25%-uk szeretne az első randin, 68%-uk nem vár semmiféle ajándékot.

Az első randevún történő testi kapcsolat lehetőségét a hölgyek 85%-a elvetette.

Amikor a férfiak legbosszantóbb tulajdonságairól faggatták őket, a felsorolt tulajdonságok között az agresszivitás és a hazugság álltak az élen, a többi negatív tulajdonságot igyekszenek alakítani a nők, és ha búcsúra kerül a sor, a hölgyek 79%-a személyesen intézi – ez csaknem 20%-kal több, mint a férfiak esetében –, és szívesen tartják továbbra is a kapcsolatot az exszel.

– Természetesen engem leginkább a társkereső irodákról alkotott vélemény érdekelt, hisz ezek tudatában tudom alakítani szolgáltatásaimat, így tudok még inkább megfelelni a munkám felé táplált elvárásoknak. A számok elég szórtak voltak, de többségében pozitívan állnak a társkereső irodákhoz, nyitottak a szolgáltatásra, hiszen a férfiak 68%-a és a nők 80%-a a személyes ismerkedés híve, azonban az online oldalakkal szemben csalódottak voltak a válaszadók; annak ellenére, hogy szívesen próbálkoznak ezzel a móddal is – mondja Bús Tímea. – Szomorú viszont az az eredmény, hogy a válaszadó férfiak 25%-a az első problémánál meghátrál, és nem küzd a nőért, belefásult a keresésbe, illetve elképzeléseiből nem enged, kompromisszumokra nem hajlandó. Ezen azonban megfelelő coachinggal, tanácsadással javítani lehet, így esélyt kaphatnak egy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatra, hisz, mint kiderült, férfi-nő ugyanarra vágyik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.