Mirelitruhák a kamionban

Egy német rendszámú hűtőkamionban tizenhétezer darab, különféle márkajelzéssel ellátott hamisított, gyenge minőségű ruhatermékre bukkantak a vámosok Gyulán.

Mintegy 17 ezer, hamis márkajelzéssel ellátott ruhadarabot találtak a vámosok egy német rendszámú hűtőkamionban Gyulánál - közölte a Vám-  és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) csütörtökön.

A tehergépjárművet szerdán ellenőrizték a vám- és pénzügyőrség munkatársai, a sofőr a benyújtott okmányok alapján különböző textiltermékeket szállított Törökországból Franciaországba. Sipos Jenő ezredes, a VPOP szóvivője közölte, a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a rakomány szigorított vizsgálata mellett döntöttek, ennek során a raktérben több mint 17 ezer, különféle márkajelzéssel ellátott melegítőt, pulóvert és farmernadrágot találtak.

A ruházati termékek a szakértő véleménye alapján igen gyenge minőségű hamisítványok. A vámhatóság a mintegy 116 millió forint értékű ruhaszállítámányt lefoglalta és ismeretlen tettes ellen, áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt eljárást indított.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.