Mintegy félszázan akartak illegálisan Magyarországra jutni vasárnap

Negyvenhárman próbáltak illegálisan a schengeni övezetbe jutni vasárnap, köztük két gyermek is volt; többségük a zöldhatáron kísérletezett, de a röszkei határátkelőhelyen is lebukott egy csoport, amelynek tagjai egy teherautóban bújtak meg - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Szenti Szabolcs tájékoztatása szerint vasárnap reggel a szegedi határrendészeti kirendeltség járőrei igazoltattak egy férfit Röszke külterületén, kiderült, hogy pakisztáni állampolgár, aki nem sokkal korábban a zöldhatáron lépett be az országba. Délelőtt a röszkei határátkelőhelyen a vámosok egy macedóniai állampolgár által vezetett teherautón 6 afgán állampolgárt találtak megbújva. A macedóniai férfit embercsempészés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és büntetőeljárás indult ellene, míg az általa szállított emberek idegenrendészeti őrizetbe kerültek.

Az esti órákban Ásotthalom külterületén a rendőrök összesen 24 határsértőt fogtak el. A pakisztáni, török, afgán és indiai illegális migránsok közül nyolcan már nem először próbálkoztak a schengeni térségbe jutni, velük szemben korábban beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el. Ellenük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást kezdeményezett, míg társaik őrzött szállásra kerültek, egy részüket pedig már kitoloncolták Szerbiába.

Éjfél után a hőkamera jelzésére fogtak el a rendőrök nyolc afgánt, köztük két gyermeket, akik Röszke külterületén kíséreltek meg illegálisan a schengeni övezetbe jutni. Ezzel párhuzamosan Ásotthalom külterületén három koszovói férfira találtak a rendőrök, akik szintén a zöldhatáron keresztül érkeztek Magyarországra. Valamennyiük ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.