Mindkét maláj gépen utazott volna

Szinte hihetetlen, de egy holland profi kerékpárversenyző idén már másodszorra menekült meg a repülőgép-katasztrófától. Maarten de Jonge a márciusban eltűnt, és a tegnap lezuhant maláj gépen is rajta ülhetett volna – írta meg a Spiegel Online.

A férfi szerencséje az volt, hogy drágállta a jegyet, ezért felszállás előtt az utolsó percekben törölték a foglalását. Ha én ma repültem volna, akkor... - twittelte a sportoló alig egy órával azután, hogy a világsajtó elkezdett tudósítani a katasztrófáról.

A 29 éves férfi vezeti a malajziai Terengganu kerékpáros csapatot, ezért gyakran utazik Ázsiába. Mint tegnap este az „Algemeen Dagblad" című holland lapnak elmondta: csütörtökön szeretett volna visszarepülni Kuala Lumpurba. Az édesanyja vitte ki a Schiphol reptérre, ám Maarten de Jonge az utolsó pillanatban meggondolta magát, és tíz perccel felszállás előtt töröltette a foglalást, mert talált egy másik járatot vasárnapra, melyre 300 euróval olcsóbb volt a jegy. A katasztrófát elszenvedő MH17 járatra egyébként 1000 euróba került volna a jegye. De Jonge azt mondja, hogy tulajdonképpen a takarékossága mentette meg az életét.

De Jonge azt nyilatkozta, idén már ez a második szerencsétlenség, amiről „lemaradt". A kerékpáros kis híján a MH370-es járatszámú Malaysia-Airlines gép utaslistáján is szerepelt, ám végül egy 50 perccel később induló, szintén Pekingbe tartó járatra kapott jegyet. A sportoló még együtt ült a váróteremben a gép utasaival, látta, ahogy a tömeg eltűnik a repülőre vezető folyosón.

A gép március 8-án, hajnalban tűnt el nyomtalanul, fedélzetén 227 utas és 12 főnyi személyzet tartózkodott. Hogy mi történt vele, azt még ma sem tudni, a repülőt azóta sem találták meg.

Maarten de Jonge nem tervezi, hogy lemondja a vasárnapi útját, mert mint mondja: ha már kétszer szerencséje volt, harmadszorra is menni fog.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.