Mindig legyen nálad a kabalád!

Azok a személyek, akik megtarthatták szerencsehozó kabalájukat, mérhetően jobb eredményt értek el a memória- és ügyességi tesztek során, mint akiktől előzetesen elvették azokat.

A kölni egyetem a Psychological Science című szaklapban mutatta be eredményeit, amelyek tanulsága szerint az embereknek egy amulett birtokában több önbizalma lesz, és magasabb célokat tűznek ki maguk elé - magyarázta Lysann Damisch, a kutatás vezetője a Der Standard című osztrák lap internetes kiadása szerint.

Érettségizők a budapesti Veres Péter Gimnáziumban
Érettségizők a budapesti Veres Péter Gimnáziumban

A szerencsehozóktól még nem lesz telitalálatosunk a lottón - fejtette ki Helga Schachinger bécsi pszichológus a lapnak. Arra azonban alkalmasak, hogy mérhetően többet hozzanak ki a jelenlévő erőforrásokból, tudásból. Aki jól felkészül és megerőlteti magát, kabalája segítségével láthatóan növelni képes teljesítményét.

Az amulett hatása attól függ, hogy hisznek-e benne - folytatta Schachinger. A placebóhatáshoz hasonlóan a hit a kulcs mindenhez - legyen az önmagunkba vetett vagy partnerünk által irántunk tanúsított.

A pszichológus szerint még alkoholmentes sörtől is be lehet rúgni, ha úgy hisszük, van benne szesz.

E segítségek azon meggyőződésünket erősítik, hogy önerőből is képesek vagyunk dolgokat elérni. Ennek a mindennapokban is nagy jelentősége van az iskolában éppúgy, mint a munkahelyen. Azt már mindenki maga dönti el, hogy erőtartalékait egy kapcsolat, egy pszichológus vagy babona segítségével mozgósítja.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.