Mindent vittek, ami mozdítható volt

Sorozatban követett el betöréseket Szombathelyen és környékén az a két férfi, akit október 18-án fogtak el a rendőrök.

Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak italboltokba, éttermekbe és irodaházakba törtek be és szinte mindent vittek, ami mozdítható volt.

A részleteket ismertetve Balogh Gábor, a rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője arról beszélt, hogy míg korábban csak néhány eset fordult elő, szeptemberben és októberben ugrásszerűen megemelkedett a betörések száma a vasi megyeszékhelyen. Ezért városszerte gyalogos "portyaszolgálatot" végeztek, ami eredményre is vezetett, hiszen október 18-án éjjel a Zanati út és a Pálya út kereszteződésénél lévő irodaház felől gyanús zajokat hallottak a rendőrök. Néhány perces várakozás után két zsákot cipelő alak jelent meg az irodaház kapujában, és belefutott a rendőrök karjaiba.

A két büntetett előéletű férfit eddig tíz betöréses lopással és egy betöréses lopás kísérletével gyanúsították meg.

A rendőrség házkutatásokon az ellopott értékek nagy részét megtalálta, ezek között voltak márkás szeszesitalok, műszaki cikkek, kisgépek és kéziszerszámok, sőt fagyasztott hús és éttermi konyhából ellopott húspogácsa is. A nyomozás még tovább tart, újabb betörésekre is fény derülhet, és az eddigi adatok alapján valószínűleg az orgazdákat is sikerül majd felkutatni - hangzott el.

A gyanúsítottakat a Szombathelyi Járásbíróság október 20-án előzetes letartóztatásba helyezte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.