Mindent a kéznek: Ingyenáruház nyílik Budapesten

Elsőre furcsán hangzik, de igaz: hamarosan olyan áruház nyílik Budapesten a Király utcában, ahonnan fizetés nélkül haza lehet vinni az árut.

November 4-én nyílik meg Magyarországon az első tesztáruház, melynek lényege, hogy a regisztrált vásárlók (és csak ők), tesztelés céljából különböző termékeket vihetnek haza, melyeket később nem kell visszaszolgáltatni, csupán véleményezni kell a kiválasztott portékát. Az élelmiszerektől a vegyi árukon át a kozmetikai cikkekig sok féle termék közül válogathatnak majd azok, akik kifizetik az egyszeri 1490 forintos regisztrációs-, és a havi 4990 forintos tagsági díjat. Ezért az összegért naponta legfeljebb öt darab terméket lehet hazavinni, cserébe pedig két héten belül ki kell tölteni egy kérdőívet a tapasztalatokról.

- A módszer lényege, hogy a vevők még a vásárlás előtt kipróbálhatják a terméket. Lesznek az üzletben olyan cikkek is, amelyek kereskedelmi forgalomban még nem kaphatók, de olyanok is, amelyekből általában valamiért kevés fogy – mondta Kováts Lívia, a Sample World Zrt. elnök- vezérigazgatója a Borsnak.

Ez a modell Ausztráliából származik, de az első ilyen ötlet japánban nyílt meg 2007-ben. Az üzletbe csak tag mehet be, legfeljebb 15 éves gyerek kíséretében, és minden termékből csupán egy darabot vihet magával, viszont nem aprócska termékmintaként, hanem rendes, kereskedelmi forgalomban kapható kiszerelésben. Műszaki cikkeket viszont egyelőre csak helyben lehet kipróbálni.

Felmerül a kérdés, hogy miért éri ez meg a boltnak? A tapasztalatok szerint a kipróbált termékeket később szívesen vásárolják újra a fogyasztók. Hát ezért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.