Mindent vitt a szél Budapesten

Háztetőket bontott meg a szerda délutáni viharos szél Budapesten, fák dőltek felső vezetékre, illetve gépkocsira - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Remeteszőlősön, a II. kerületben egy 15 méteres fenyőfa fordult ki a helyéről, amely fennakadást okozott a közlekedésben. A Budakeszi és a Szép Juhászné út kereszteződésében egy több mint tíz méter magas fa dőlt rá a felső vezetékre. A műszaki mentés idején a Budakeszi út forgalmát korlátozni kellett.

A XI. kerületi Bartók Béla úton 10-15 négyzetméteren egy többemeletes épület oldalfalán bontotta meg a szél a vakolatot, míg a XII. kerületben, a Gál József úton gépkocsira dőlt egy fa. A fát a fővárosi és a rózsadombi önkéntes tűzoltók darabolták föl. A XXII. kerületi Kossuth Lajos utcában az ötödik emelet magasságában megrongálta a szél egy terasz üvegtábláit, amelyek közül egy lezuhant.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az erős szél megrongálta a XXI. kerületi rendőrkapitányság épületének tetőszerkezetét.

A katasztrófavédelem információi szerint egyik esetnél sem sérült meg senki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.