Mindenki a Porsche pénzét akarja

Beperelte a Porsche gyárat Paul Walker édesapja. Álláspontja szerint a kocsi hiányosságai okozták fia halálát. Ezzel már a harmadik per indul az autógyár ellen – adta hírül a Deadline.

A Halálos iramban-sorozat sztárja, Paul Walker egy Porsche 2005 Carrera GT utasa volt, amikor a barátja, Roger Rodas vezette jármű nagy sebességgel lámpaoszlopnak csapódott és lángra lobbant 2013 novemberében a kaliforniai Santa Claritában. A filmsztár lánya, a tizenhat éves Meadow Rain Walker beperelte az autógyárat gondatlanságból való halálokozásért, azzal indokolva álláspontját, hogy az autóból fontos biztonsági berendezések hiányoztak, melyek megmenthették volna az apja életét a beleset során. Korábban a sofőr özvegye is indított hasonló pert.

Mindeddig a Porschét gyártó cég ügyvédei minden „megkeresést” elutasítottak, arra hivatkozva, hogy Walkernek még utasként is tisztában kellett lennie azzal, autóban, nagy sebességgel közlekedni, veszélyes üzem. Minden bizonnyal a színész apja is ezért indított friss támadást a cég ellen.

Walker halála miatt több mint egy évvel csúszott a Universal által gyártott Halálos iramban 7 premierje, mivel a színészt a le nem forgatott jelenetekben dublőrrel és digitális trükkökkel kellett helyettesíteni. A film végül rekordösszeget keresett, világszerte több mint másfél milliárd dollárt hagytak ott a rajongók a mozipénztárakban.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.