Minden út járható Vas megyében de hóátfúvások vannak

Egyelőre minden közút járható Vas megyében, de több helyen is hóátfúvások nehezítik a közlekedést - tájékoztatatta az MTI-t csütörtök reggel a Magyar Közút Kht. Vas Megyei Igazgatóságának ügyeletese.

Szakács István elmondta: 10-20 centiméternyi hó hullott az éjszaka Vas megyében, a nagyobb mennyiség az Őrségben és a megye déli, délnyugati részében, a közepes erősségű északi szél miatt egyes szakaszokon hóátfúvások vannak.

Hóátfúvások vannak Csepreg és Újkér, Csepreg és Tormásliget, valamint Sárvár és Szeleste között. A közútkezelő folyamatosan takarítja az utakat a gépeivel - fűzte hozzá az ügyeletes.

Lengyel Zsolt, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta: a tűzoltóknak viszonylag kevés dolguk volt a havazás miatt, csak néhány árokba csúszott járművet kellett kimenteniük, de a balesetekben senki nem sérült meg. Jelenleg Répcelak közelében, a megyehatárnál segédkeznek egy árokba csúszott kisteherautó kivontatásánál, és hasonló segítséget kellett nyújtaniuk késő este Szombathely közelében, valamint éjfél körül Zalalövőnél is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.