Minden ötödik tini plasztikai műtétet fontogat

A filmvászonról és a magazinok címlapjairól is tökéletes, vagy inkább annak tűnő szépségek mosolyognak ránk, így nem csoda hát, hogy az egészséges testkép megőrzése komoly nehézségekbe ütközik.

A kamaszok és fiatal felnőttek csoportja különösen veszélyeztetett, egy felmérésből kiderült, hogy a 15 és 25 év közötti angol lányok 88%-a (!) úgy gondolja, hogy változtatnia kéne a testén. Noha kisebb szám, ám nem kevésbé sokkoló, de a fiúk 81%-a is éppen így vélekedik - írja a Female First.

A has, a combok, a mellek és a bőr, ezeket akarnák a lányok leginkább átlakítani önmagukon, a fiúk pedig izomzatukal és a hajukkal a legelégedetlenebbek. Noha nem mindegyikük merne plasztikai műtétre vállakozni, nagyon elgondolkodtató, hogy a lányok 22, a fiúknak pedig 15%-a igenis kés alá feküdne, hogy az áhított testet megkapja.

Nagy port kavart az a 2008-as eset, amikor egy brit plasztikai sebész újraformázta egy 14 éves tinédzserlány orrát. A bakfist állítólag az iskolai csúfolódások kényszerítették arra, hogy megműtesse magát.

Dr. Douglas McGregor, a Brit Plasztikai és Szépészeti Sebészeti Társaság elnöke egy interjúban elmondta, hogy rengeteg fiatalt ér gúnyolódás kinézete miatt. A doktor elismerte, hogy ő maga hasonló okok miatt már ültetett be szilikon mellimplantátumot több tinédzsernek is. Egy negyven plasztikai sebész megkérdezése útján végzett felmérés pedig azt mutatta, hogy negyedük, azaz tíz orvos is kezel tiniket rendszeresen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.