Mindennap lefutott egy maratont a házaspár

Az új-zélandi Janette Murray-Wakelin és Alan Murray rekordot döntött nem mindennapi teljesítményével: az elmúlt év minden egyes napján maratonnyi távot futottak le, ezzel gyakorlatilag egy év alatt körbefutották Ausztráliát és Tasmániát.

Murray-ék mindennap hajnal 4-kor keltek, lefutották a napi adagot, majd nyugovóra tértek és másnap kezdték az egészet elölről. A pár mindkét tagja jócskán túl van már a hatvanon, Janette 64, Alan 68 éves, ezenkívül vegetáriánusok is, így reggelire tíz banánt, grapefruitot és smoothie-t ettek, hogy bírják energiával a terhelést. Négy órával később elfogyasztottak újabb tíz banánt, majd következett egy nagy adag zöld turmix és gyümölcssaláta, vacsorára pedig rengeteg nyers zöldség és avokádó.

Útjuk során találkoztak bozóttüzekkel, jégesővel, árvizekkel, Perth mellett pedig óriási viharba is kerültek, ami miatt félórás kényszerszünetet kellett beiktatniuk – írja a The Telegraph.

Az első néhány hét volt a legnehezebb, amikor is állandó izomlázzal küzdöttek, de aztán hozzászoktak, és már nem okozott gondot, hogy szinte egész nap futottak. Azonkívül, hogy rajonganak a futásért, egy alapítványnak gyűjtöttek adományokat az akcióval.

Janette 52 éves volt, amikor mellrákot diagnosztizáltak nála, és az orvosok mindössze fél évet jósoltak neki. Teljes életmódváltás és számos fájdalmas kezelés után végül az asszony felgyógyult, Murray-ék pedig azóta is az egészséges életmód feltétlen hívei.

A házaspárnak sikerült megdöntenie a belga Stefan Engels még 2011-ben felállított rekordját, aki egy év alatt összesen 365 maratoni távot futott le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.