Minden idők legnézettebb videója lett Gangnam Style

Mármint a You Tube-on, és ezzel dél-koreai énekes, Psy maga mögé utasította a tini lányok kedvencét, Justin Biebert és az ő Baby-ét. Az internetes mémmé vált klip egyébként szeptemberben Guinness-rekorder is lett.

November elején már minden idők második legnézettebb videójává lépett elő a Gangnam Style. Psy dél-koreai rapper klipjét akkor már 620 millióan nézték meg, ez a szám november 23-ra 815 millió lett – írja a life.hu.

Psy – 2012 egyik legsikeresebb előadója
Psy – eladási számokban lemezlovas

A Gangnam Style őrület júliusban tört ki, azóta az egész világon divatot teremtett a dél-koreai rapper rendhagyó, mókás táncstílusával.

A polgárpukkasztó stílusáról ismert Pak Cseszang (ez az előadó polgári neve) énekes, rapper, dalszerző és televíziós műsorvezető 2001-ben debütált PSY From The Psycho World! című albumával, melyet kiskorúak számára nem megfelelőnek minősítettek a hatóságok – áll a róla szóló Wikipedia oldalon.

2012 nyarán hatodik, PSY's Best 6th Part 1 című albumának első dala, a Gangnam Style videoklipje internetes mémmé vált, miután több híresség is túláradóan pozitív jelzőkkel illette a dalt és a hozzá készült videoklipet. A dal a Billboard K-pop Hot 100-as listát is vezette.

Szeptember 20-án a videó hivatalosan Guinness-rekorder lett, mint a YouTube történelmének legkedveltebb videója, több mint 2 millióan (azóta ez a szám 5 millió fölött van) nyomták meg rajta a tetszik gombot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.