Minden utas megsérült a reggeli vonatbalesetben

Kamionnal ütközött péntek reggel a RegioJet vasúttársaság Révkomáromból Pozsonyba tartó gyorsvonata. A balesetben az összes utas megsérült.

Összesen 35 ember utazott azon a gyorsvonaton, mely belehajtott egy cseh kamionba péntek reggel negyed nyolc körül egy sorompó nélküli vasúti átjáróban Nagymegyernél. A szerelvény kisiklott, a mozdonyvezetőt a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. A férfit életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopteren szállították kórházba. A vonat valamennyi utasa megsérült. Van, aki agyrázkódást kapott, másoknak csontja tört, de a legtöbben horzsolásokkal megúszták a balesete.

Andrej Hirjak, az egészségügyi mentőszolgálat szóvivője az SME napilapnak elmondta, négy ember állapota súlyos. A dunaszerdahelyi kórházban kilenc sérültet ápolnak, közülük hatan agyrázkódást szenvedtek. A révkomáromi sebészeten három könnyebb sérültet ápolnak, a nyitrai, érsekújvári és pozsonyi kórházba 1-1-1 beteget szállítottak.

Az Új Szó úgy tudja, a kamionsofőr nem fogyasztott alkoholt. A vasúti átjáróban csupán fénysorompó működött, és bár a baleset okát szakértők fogják vizsgálni, az olvasói visszajelzések szerint napsütéses időben, ebben az átjáróban nehéz észrevenni a fényjelzést.

Érsek Árpád közlekedési miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a baleset körülményeit közlekedési szakértők vizsgálják majd, s mivel ezen a szakaszon gyakoriak a balesetek, az ő feladatuk lesz biztonságosabbá tenni az átjárót. „Nekik kell eldönteniük, hogy csökkenteni kell-e itt a megengedett sebességet vagy sorompót építeni. A Csallóközben valamennyi vasúti átjáró nagyon forgalmas, sok utat kereszteznek a sínek" – mondta a miniszter.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy iskolai szünet van, mert tegnap ünnep volt Szlovákiában, ezért a mai napot is megkapták szabadnak a diákok. Egyébként ezen a vonaton iskolaidőben körülbelül kétszer ennyi ember szokott utazni a reggeli órákban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.