Minden tizedik férfi fizet a szexért

Egy friss brit felmérés szerint minden tíz férfiból legalább egy örömlányoknál keresi a gyönyört, a legtöbben nyaralások alkalmával, például Amszterdamban vagy Bangkokban. Az élvezetekért azonban kétszeresen is megfizetnek: az elmúlt öt évben dupla annyian kaptak el különféle nemi betegséget, mint korábban.

Míg a 16 és 74 év közötti brit nők mindössze 0,1 százaléka, addig a brit férfiak 11 százaléka fizetett már szexuális szolgáltatásokért.

A University College London kutatásában részt vevő 6108 férfi 3,6 százaléka járt prostituáltnál az elmúlt öt, és 1,1 százaléka pedig az elmúlt egy évben. Azok, akik örömlányoknál keresik a gyönyört, általában kétszer annyi partnerrel feküdtek le életük során, mint akik soha sem fizettek még szexért - írja a BBC. Mindennek ára van azonban: az elmúlt öt évben dupla annyian kaptak el különféle nemi betegséget, mint korábban.

Kiderült az is, hogy leginkább a húszas éveik végén, harmincas éveik elején járó egyedülálló férfiak keresik a prostituáltak társaságát, többségük vezető beosztású, és nem vetik meg a drogot sem. A legtöbben a nyaralások alkalmával fordulnak a kurtizánokhoz, különösen közkedvelt úticél például Amszterdam vagy Bangkok.

Dr. Cath Mercer, a kutatás vezetője úgy véli, az ijesztő számoknak komoly következményei vannak, köztük az, hogy hiába nőtt a pénzért fizetők száma, még mindig nagyon kevesen járnak el szűrésekre, hiába folytattak szexuális viszonyt több partnerrel.

Natika Halil, az FPA nevű szexuális tanácsadó szervezet vezetője szerint fontos lenne tudatosítani az emberekben, hogy a megelőzés jobb, mint a gyógyítás. „Sok olyan férfiról van tudomásunk, akik külföldön vették igénybe a prostituáltak szolgáltatásait, és aztán páni félelemmel érkeztek vissza Nagy-Britanniába, attól tartva, hogy esetleg elkaptak valamilyen nemi betegséget. (...) A legjobb módja annak, hogy ezt kivédjük, ha mindig van nálunk óvszer, és ha szexuális aktusra kerül sor, akkor azt használni kell. Ha valaki úgy érzi, hogy akár csekély esély is van arra, hogy elkapott valamit, el kell menni szűrésre minél előbb” - jegyzi meg a szakember.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.