Milliót érő szarvasbikát ejtettek el orvvadászok Somogyban

Tiltott vadászati módszerrel, hurokkal ejtett el négy orvvadász egy nyolcéves, egymillió forintot érő szarvasbikát a somogyszentpáli Háti-hegyen; egyiküknél fegyvereket és lőszereket is lefoglalt a rendőrség - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata hétfőn az MTI-t.

A szabadlábon védekező elkövetők még február 12-én ejtették el a szarvasbikát, és a helyszínen kizsigereltek. Az állat húsát és a trófeáját magukkal vitték, belső szerveit és levágott lábait otthagyták.

A Marcali Rendőrkapitányság nyomozói elfogták a négy helybéli férfit, ők elismerték a bűncselekmény elkövetését. Egyiküknél a házkutatáson előkerült egy engedély nélkül tartott sörétes és egy maroklőfegyver is lőszerekkel, ezeket a rendőrség lefoglalta a szarvasbika trófeájával és húsával együtt.

Kiderült az is, hogy az egyik férfi a napokban egy helybéli lakossal együtt kutyákkal fogatott meg egy 80-100 kilós vaddisznót, az állat bőrét megtalálták a nyomozók. A kutyák addig hajtották a vaddisznót, amíg ki nem merült, ekkor az elkövetők leszúrták, majd a húsát elosztották egymás között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.