Milliomossá tette ápolónőjét az örökösnő

Véget érhetnek a találgatások. Egy brooklyni ápolónő kapja az amerikai milliárdosnő vagyonának jelentős részét.

A százöt évesen elhunyt, azelőtt évtizedeken át visszavonultan élő amerikai milliárdos örökös, Huguette Clark vagyona közel 400 millió dollárra tehető. William Andrews Clark (1839-1925) milliomos réz- és vasúti mágnás lánya saját kívánságára az 1980-as évek vége óta kórházban élt egészen májusi haláláig.

A különc milliomos vagyonából 34 millió dollárt hagyott szeretett ápolónőjére Hadassah Perire, 14 millió dollárt keresztlányára és 500-500 ezer dollárt könyvelőjére és ügyvédjére - írja a New York Post. Távoli rokonai egy fillért sem látnak a pénzből, mivel egyikkel sem tartotta a kapcsolatot. Peri nem csak a hatalmas összeget kapja Clarktól, hanem értékes baba és babaház gyűjteményét is. - Gyakorlatilag húsz éven át minden napomat Miss Clarkkal töltöttem. Kedves és jólelkű asszony volt. Így én is a pénz egy részét jótékonysági célokra fordítom majd- nyilatkozta a milliomos ápolónő.

Clark a vagyonának nagy részét, 275 millió dollárt egy művészeti alap létrehozására szánta, további egy millió dollárt pedig a a New York-i Beth Israel Kórháznak adományozott, amelyben élete utolsó éveit töltötte.

Huguette Clark egy 1930- as felvételen
Huguette Clark 1930
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.