Milliomos Állatkert

Megérkezett az idei egymilliomodik látogató a fővárosi állatkertben. A szerencsés pillanatban érkezett vendéget szokás szerint elhalmozták ajándékokkal.

Az idei egymilliomodik vendég is meglátogatta ma a Fővárosi Állat- és Növénykertet. A szerencsés vendég Horváthné Bősze Katalin férjével és két gyermekével érkezett az állatkert főbejáratához, ahol  Persányi Miklós, az intézmény főigazgatója fogadta. Az egymilliomodik látogató - a hagyományokhoz híven - virágcsokrot, oklevelet, éves belépőt kapott. Az ajándékok közé tartozik egy különleges nap is: egy tetszés szerinti időpontban az állatkert  vendégül látja a családot egy egész napos városligeti programon, amelyhez egy ebéd is tartozik a Gundel Étteremben - tudatta a városligeti intézmény.

Több mint egymilliós éves látogatószámával a fővárosi állatkert az ország leglátogatottabb kulturális intézménye. A 2008-as esztendőben ehhez a látogatottsághoz a számos új program, az újonnan nyílt létesítmények (új főemlőskifutók, felújított  Nagyszikla, Szavanna-komplexum), és az eddig soha be nem mutatott új állatok (mint például a komodói sárkány) mellett az is hozzájárult, hogy az állatkert az év során nem emelte, hanem csökkentette az árakat.

Hagyományosan az egymilliomodik látogató érkezésének napján adják át az állatkertben a Zooscar-díjat. A díjazottat a médiumok azon munkatársai közül választja ki minden évben az állatkerti zsűri, akik szakmai tevékenységükkel az elmúlt években leginkább  segítették a városligeti intézményt. Idén először internetes újságíró, Munk Vera, az Index.hu munkatársa kapta az elismerést.
A díjat 1997-ben ítélték oda először. Eddig tizen részesültek az elsimerésben: lapunk két munkatársa, Angyal Gábor és Palugyai István, Elek László (Magyar Rádió), Hadas Krisztina (TV2/Interaktív), ifj. Kollányi Ágoston (Magyar Televízió), Mittelholcz Dóra (Metropol), Németh Ákos (Danubius Rádió), Ráday Mihály (Magyar Televízió), Rózsahegyi Tibor (MTI), és Pozsonyi Zita (Blikk/Vasárnapi Blikk).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.