Milliókat szerzett az internetes csaló

Saját halálhírét keltette egy internetes csaló, aki így akart megszabadulni az általa becsapott eBayes vásárlóktól. A férfira kétéves börtönbüntetés vár.

Jason Hart apja nevében hívta fel a városi újságot, és bejelentette, hogy "fiuk" elhunyt, hetekkel azt követően, hogy  szüleit megmentette egy tűzesetben.

A Bolton Evening News egyik újságíróját annyira megragadta a  történet, hogy címlapon számolt be a tragikus esetről. Hart azonban  csak arra használta a mesét, hogy megszabaduljon azoktól az  emberektől, akiket az eBay internetes árverési oldalon csapott be.  Az átvert vevők hozzávetőleg 26 ezer eurót (7,9 millió forintot)  fizettek ki olyan árucikkekért, amelyeket soha nem kaptak meg.

Egy boltoni bíróság más vádpontok mellett csalásban találta  bűnösnek a 33 éves férfit, aki elismerte tettét. 2006 és 2007 között  játékkonzolokat, koncertjegyeket és mobiltelefonokat adott el az  eBayen, de soha nem szállította le az árucikkeket.

A befolyt pénzből  akkori barátnőjének vett nagyvonalú ajándékokat. Hart egyik  becsapott vásárlója például jegyet vett a férfitól egy  rögbimérkőzésre, amelyre szüleit is odautaztatta Új-Zélandról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.