Milliókat ragaszthat össze'

Tízezer fonttal lehet gazdagabb karácsonyra egy angol utcaseprő - ha addig össze tudja ragasztani az általa talált, apró darabokra tépett bankjegyeket.

Graham Hill, aki a Lincolnshire grófságbeli Gainsborough utcáinak tisztasága felett őrködik, még a nyáron bukkant rá a 3  millió forintnak megfelelő, ám módszeresen feldarabolt 10 és 20  fontos bankjegytömegre a helyi piac mellett, egy zacskóban.

A Daily Mirror csütörtöki beszámolója szerint a becsületes  köztisztasági alkalmazott bevitte a ritka leletet a rendőrségre,  ahol azt a felvilágosítást kapta, hogy ha fél éven át senki nem  jelentkezik a pénzért, a törvények alapján megtarthatja.A hat hónap most járt le, és a jelek szerint senkinek nem  hiányzott a kidobott 10 ezer font. A 43 éves Hill azonban csak akkor  élvezheti a váratlan karácsonyi ajándékot, ha mindegyik bankót - a  darabokat megfelelően párosítva - összeragasztja.

A Bank of England - a brit jegybank - szóvivője azt mondta:  jóllehet a sérült bankjegyek tulajdonosainak kárpótlása nem  automatikus, a megfelelő módon összerakott papírpénzekért azonban  Hill újakat fog kapni. Arra kell ügyelnie, hogy a bankók két szélén  feltüntetett sorszámok megegyezzenek - tette hozzá a jegybanki  tisztviselő. A rendőrség szerint változatlanul rejtély, hogy honnan került a szétvágott 10 ezer font az utcára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.