Milliókat ér ez a faragott strucctojás

Zsigóné Katinál egész évben húsvét van. A kecskeméti asszony tojásokat fest, patkol, farag, marat vagy épp viaszoz.

Idén egy, a hozzáértők által milliós összegre becsült alkotással készül a húsvétra. "A legnehezebb technikával munkáltam meg egy strucctojást és faragtam bele hagyományos virágmotívumokat" - meséli a kézműves. "Mivel lelkesedéstől égve gyorsan alkotok, maga a faragás három hét alatt készült el, de a tervezés is legalább ennyi időt vett igénybe."

www.zsigonekati.com/ / www.zsigonekati.com/

Az ilyen, nagyobb értékű munkáit többnyire gyűjtök és befektetők vásárolják, árulta el. A tojásfestőasszony lakásában, amely egyúttal kiállítóterem is, a legkülönfélébb technikákkal készült tojásokat tekinthetik meg az érdeklődők.

És persze meg is lehet vásárolni az alkotásokat: egy festett tyúktojást már 600 forintért magunkénak tudhatunk, míg annak, aki egy komolyabb darabot szeretne, mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Egy patkolt és maratott strucctojás 590.000 forintba kerül, akárcsak Leonardo Utolsó vacsorájának strucctojásba faragott, csipkeszerű verziója. 

A törékeny alkotásokat külföldön is elismerik. Zsigónét Dubaiban a világ 5 legjobb tojásdíszítője közé választották, míg Európában a legjobbnak.

Az asszony nem csak maga festi a tojásokat, hanem tovább is adja a tudását. Három könyve jelent meg a témában német nyelven, emellett rendszeresen tart bemutatókat és képzéseket, főleg iskolásoknak. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.