Milliók menekülnek a Pokémon Gótól

Esik a pokémonvadászok száma, egy hónap alatt 15 millió játékost veszített az internetes alkalmazás – írja  a Vous portál.

Júliusban megjelent a Pokémon Go és pár nap alatt meghódította a világot. Elözönlötték az utcákat a telefonjukkal mászkáló fiatalok, az internetet pedig elárasztották a trükkök, rajongók és gyűlölködők. Most, egy bő hónappal később viszont úgy néz ki, az alkalmazás népszerűsége rohamosan csökken - írja a Vous portál.

A július 6-án indult alkalmazás népszerűségét a napokban újra megvizsgálták és meglepő eredmény született: egy hónap leforgása alatt máris esik a felhasználók száma.

Az Axiom Capital Management végezte a számításokat, miszerint az alkalmazás máris nagy számban veszíti el a felhasználóit. Ez azért is meglepő, mert indulás után mindössze két hét alatt 45 millióra ugrott a játékosok száma, mostanra azonban ez a szám visszesett 30 millióra - a Bloomberg magazin szerint pedig már azok sem annyira elkötelezettek, akik még játszanak a Pokémon GO-val. Három ok, miért nem esik az érdeklődés az alkalmazás iránt: nem irányul annyi rivaldafény a játékra, nem születik annyi írás róla, mint korábban, sokat kell mászkálni, a Pokémon-vadászok közül sokan egyszerűen megunták a játékot, mert ha egyszer már sikerült befogniuk egy Pikachut,nincs további movitációjuk, hogy elkapják a következőt - írja a Vous portál
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.