Milliárdos kárt okoztak a vasban utazó csalók

Mintegy 3,5 milliárd forint adót csalt el az a bűnszervezet, amely Kelet-Magyarország vezető vasipari termékeket forgalmazó társaságának számított.

A cég vezetőire idén májusban csaptak le a NAV nyomozói, az akkor lefoglalt dokumentumok alapján az elmúlt napokban pedig újabb, ezúttal négy megyét, köztük Hajdú-Bihart érintő akciót hajtottak végre: ennek eredményeként egymilliárd forintot meghaladó értékben foglaltak le többek között gépjárműveket és egy hajót, illetve lakásokat is zároltak – írta a Hajdú Online.

A bűnszervezet bonyolult és jól felépített céghálón keresztül dolgozott. A gyanú szerint Szlovákiából szereztek be nettó áron vasipari termékeket (betonacélt, selejt vasúti tartálykocsikat). Papíron egy strómancégekből álló láncon átfuttatták a számlákat, s belföldön beszerzett termékként értékesítették. A kamionok azonban valójában a szervezethez tartozó cégek debreceni telephelyeire érkeztek, onnan kerültek tüzépekhez, építőipari vállalkozásokhoz, 10-15 százalékkal a piaci ár alatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.