Milliárdokat fizet a Chrysler egy négyéves kisfiú haláláért

Georgia állam bírósága 150 millió dollár, vagyis több mint negyven milliárd forint megfizetésére kötelezte a céget, miután bebizonyosodott, a benzintartály rossz kialakításának köze lehet egy kisfiú halálához.

A Jeep Grand Cherokee  2012 márciusában szenvedett baleset, a kocsiba hátulról belehajtott egy teherautó. A terepjáró benzintartálya - amely a jármű hátsó részében volt elhelyezve - kilyukadt, az autó villámgyorsan lángra kapott és a sofőr, egy nő hátsó ülésen utazó unokaöccse, a négyéves Remington Walden életét vesztette - írja a BBC.

Az esküdtszék úgy találta, hogy a cég közvetett módon felelős Remington haláláért, ugyanis elmulasztotta az ügyfeleket tájékoztatni arról, hogy egy esetleges ütközés esetén a tartály elhelyezkedése növeli a tűz kockázatát.

A vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy legalább hetvenöt ember vesztette életét a Walden-család 1999-es modelljéhez hasonló kocsiban ültek. A Chrysler 2013-ban másfélmillió 1993 és 1998 között gyártott szabadidőautót hívott vissza világszerte, amelyekben hasonló módon, a gépkocsik hátuljában volt az üzemanyag-tartály. Jeep Grand Cherokee nem volt közöttük. A modeellt 1999-ben dobták piacra.

Bár a most a georgia Decatur megyée bíróságán megítélt összeg óriási, mégsem a legnagyobb, amit autógyártó cég valaha fizetett. 1999-ben Kalifornia állam bírósága 4,9 millió dolláros kártérítésre kötelezte a General Motorst, amiért egy házaspár négy gyermeke súlyosan megsérült, miután kigyulladt alattuk egy szintén hátsó üzemanyag-tartályos Chevrolet Malibu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.