Mikulások lepték el Koppenhágát

A világ minden tájáról érkező Mikulások lepték el a dán fővárost, ahol júliusban tartják az éves Mikulás Világkongresszust.

Akadtak manók és Télanyók is a tömegben. Fotó:Twitter

Több mint száz mikulásruhába öltözött ember érkezett meg hétfőn, hogy részt vegyen a háromnapos rendezvényen. Az 1957-óta megrendezett éves szakmai találkozó fő témája a mikulásbiznisz, de azért szórakozásra is fordítanak elég időt. A Mikulások részt vesznek egy hajókiránduláson, végigvonulnak a városon, fürdőznek a Bellevue strandon, és megmérkőznek egymással a Bakken vidámparkban rendezett Mikulás Öttusán – írja a TheLocal dán kiadása.

A hétfői időjárás sokaknak bosszúságot okozhatott, de nem az álszakállas, műszőrmeköpenyes Mikulásoknak. Dániában az idei nyár rendkívül hűvös. A hónap elején volt ugyan néhány melegebb nap, de azóta alig emelkedik a hőmérő higanyszála 20 fok fölé, és az előrejelzések szerint ez a helyzet így is marad.

Ha a hőmérséklet a turizmusnak nem kedvez is, a Mikulások megjelenése Koppenhágában némiképp javít a dolgon. A télapók feltűntek olyan turistalátványosságoknál, mint a kis hableány szobra, és úton-útfélen ígérgették a felnőtteknek, hogyha jók lesznek az év hátralévő részében, akkor nekik is kerülhet valami a cipőbe, harisnyába vagy épp a karácsonyfa alá.

Furcsa látvány a Mikulás a Kis hableánnyal júliusban. Fotó:Twitter

A Mikulás Világkongresszus zavarba ejtően sokszínű esemény. Érkeztek nagyszakállúak Svédországból, Németországból, Franciaországból, az Egyesült Államokból, de még Japánból is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.