Megbírságolták a Mikulást az adóellenőrök

Az adóellenőrök megszokott módszere a próbavásárlás, ahol egy számla elmaradása esetén könnyen megfordulhat a fizetési kötelezettség és a kereskedőnek kell a zsebébe nyúlnia. Most ez történt a Mikulással is.

December 6-án a NAV munkatársai stílszerűen egy olyan szakma képviselőjére csaptak le, akire az év egyetlen más napján sem lenne lehetőségük, megbüntették a Mikulást. A Tények egy olyan Mikulással készített interjút, akire egy házhoz kiszállás során csapott le az adóhatóság.

A férfi a jelmezében rendben megérkezett a családhoz, akik előzőleg telefonon már részletesen tájékoztatták, hogy mit kell mondania a gyerekeknek és a korábbi években hogy viselkedtek a kicsik ilyenkor.

A Mikulás látogatása zökkenőmentesen lezajlott. Az éneklés és a közös fénykép elkészülte után azonban a szülők a lift elől visszahívták a férfit a konyhába. Itt elővették a NAV igazolványukat és közölték vele, hogy mivel elmulaszatott számlát adni, illetve nincs vállalkozói igazolványa sem, ezért megbírságolják.

A bírság összege akár kétszázezer forint is lehet, arról egyelőre nincs pontos adat, hogy mennyibe fog kerülni a Mikulásnak ez az este. A férfi azzal védekezett, hogy mivel csak évente egyszer folytatja ezt a tevékenységet, nem érné meg neki kiváltani a vállalkozói engedélyt. 

Megkeresésünkre a NAV közölte, hogy a konkrét ügyben nem adhatnak ki információt, azonban a november 30-án kiadott közleményükben is felhívták a figyelmet, hogy egész decemberben ellenőrzik a szezonális tevékenységeket. "Piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint az ünnepekre szervezett vásárokon a nap bármely időszakában, akár munkaidőn kívül és hétvégén is számítani lehet az adóellenőrökre."

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.