Miki egér 85 éves lett

A világ egyik legkedveltebb figurája egy rövid rajzfilmben mutatkozott be először, népszerűsége azóta is töretlen mind a felnőttek, mind a gyerekek között.

Persze a szép karriernek, ahogy lenni szokott, erős kezdés kellett, hogy a nézőket érdekelje: megalkotásakor Walt Disney és Ube Iwerks egy minden tekintetben velejéig gonosz jellemet képzeltek el az egérnek, aki gyerekeket, nőket és macskákat kínzott a főszereplésével készült rajzfilmekben. Érthetetlen módon a közönség mégis megszerette, népszerűsége azóta töretlen - emlékezik meg a Huffington Post.

Holott Donald kacsát szokás „öregebb” karakternek tartani, Miki népszerűsége elvitathatatlan a Disney-termékcsalád rajongói körében. Karrierje elején maga a cég alapítója, Walt Disney kölcsönözte a hangját, később Jimmy MacDonald harminc, míg Wayne Allwine harminckét éven át szólaltatta meg az egeret.

Walt Disney egy birodalmat épített fel
People dressed as cartoon characters Mickey and Minnie greet visitors with their latest Year of the Mouse costumes at Hong Kong Disneyland January 21, 2008. Their new dressing, along with other activities, form the "Year of the Mouse Celebration" held by the entertainment theme park for the upcoming Lunar Year of the Rat. REUTERS/Bobby Yip (CHINA)

Rengetegen vallják, hogy az amerikai kultúra jelképeként majdnem annyian ismerik Mikit, mint az amerikai zászlót. A Disney immár a világ majdnem minden pontján ismert, nemrég például Észak-Koreában is műsorozott a kaliforniai mesepark társulata. Halhatatlanságára többek szerint jellemző, hogy a népszerű felnőtt-rajzfilmsorozat, a South Park is megjelenítette egy hatalmas botrányt kiváltó epizódban – mintegy megtérve a gyökerekhez - itt egy pénzsóvár, gátlástalan cégvezetőként jelent meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.