Mike Tyson 15 ezer eurót fizetett ki három postagalambért

Egy norvég tenyésztőnek fizetett 4,6 millió forintnak megfelelő összeget a nehézsúlyú bokszoló képviselője a világ legjobb versenygalambjaiért – számolt be a Local

A nehézsúlyú bokszoló gyerekkora óta lelkesedik a galambokért. Az Animal Planeten volt is egy sorozata, a Taking on Tyson a galambversenyekről. 

Mike Tyson a galambok miatt kezdett verekedni
Mike Tyson a galambok miatt kezdett verekedni
Teddy Blackburn / Reuters

 

A norvég tenyésztő, Roy Bø 36 éve foglalkozik galambokkal. A civilben politikusként és tanárként dolgozó 62 éves férfi egy nemzetközi galambászkonferencián Hollandiában találkozott a Tysont képviselő tenyésztővel. Bø szerint a közvetítő szinte megvadult, mikor kiderült, hogy van Janssen-galambja. A Janssen a világ legjobb versenygalambjának tartott fajta. 

Az illető három madárra tett ajánlatot a bokszoló nevében, galambonként ötezer eurót kínálva. Bø három kivételes példányt választott ki a és küldött el Tysonnak Las Vegasba a 130 galambból álló állományából. „Nem mernék neki selejtet küldeni" – nyilatkozta egy helyi lapnak.

„Az első dolog, amit szerettem az életemben, az a galambok voltak" – mondta Tyson egy 2011-es interjúban. „Annyira hasonlítanak az emberekre." A 49 éves, visszavonult nehézsúlyú bajnok 2001-ben mesélte el a Details magazinnak, hogy életében akkor verekedett először, amikor Brooklynban egy kisebb gyerek letépte az egyik kedvenc galambja fejét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.