Miért kellett meghalnia az autista férfinak?

Nyomozást rendelt el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn annak a 28 éves zsámboki férfinak a halála ügyében, aki még 2011. április 27-én hunyt el a kerepesi kórházban, miután több helyen is megvizsgálták.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást igazságügyi orvos szakértő bevonásával, ismeretlen tettes ellen. A nyomozók azt vizsgálják, hogy a férfit az orvosi szakma szabályai szerint látták-e el, és terhel-e valakit felelősség a haláleset miatt.

Az MTV Híradója múlt csütörtökön számolt be arról, hogy különös körülmények között halt egy 28 éves autista férfi. A torka fájt, két napig jártak vele kórházról kórházra a szülei, de mindenhonnan hazaküldték őket. A szülők azt állítják, hogy az egyik kórházból gyakorlatilag elzavarták őket, egy másikban, ahol végül a férfi meghalt, éjszakára a beteget az ágyhoz kötözték, és egyszer fel is pofozták. A boncolási jegyzőkönyvben az áll, hogy a férfi halálát keringési elégtelenség és egy fekély okozta, amelyet a torkán találtak. A család ügyvédje szerint orvosi műhiba történhetett. Az érintett kórházakat egyike sem nyilatkozott.

A TV2 Tények című műsorának múlt pénteki beszámolója szerint a férfi húsvétvasárnap lett rosszul, kihívták hozzá az ügyeletet, akkor injekciót adtak be neki, de ez nem segített. Ez után a beteg a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba került, ahol megvizsgálták, majd továbbküldték a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba. Mivel oda a férfi a szüleivel nem tudott elmenni, másnap a kőbányai úti egészségházba vitték, ahol bár adtak neki gyógyszert, ő azt már nem tudta lenyelni. Emiatt újra a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba mentek, de onnan hazaküldték őket azzal, hogy itassák a férfit. Aznap délután újra kihívták az ügyeletet, az a beteget a kerepesi Flór Ferenc kórházba irányította, ahol - a Tények szerint - a férfi ki akarta tépni magából az infúziót, ezért kikötözték. A beteg végül ott halt meg április 27-én este.

Tarlós István főpolgármester múlt pénteken rendelt el vizsgálatot az ügyben, mivel a 28 éves zsámboki férfi a halála előtt két fővárosi fenntartású egészségügyi intézményben is megfordult.

(Forrás:hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.