Michael Jackson holtában is jól keres

A pop koronázatlan királya 2012 és 2013 októbere közt 160 millió dollárt kaszált, ezzel kiérdemelte a Forbes magazin legjobban kereső halott sztárokat felsorakoztató listájának első helyét.

Jackson vagyonának nagy részét a Cirque du Soleil Michael Jackson: A halhatatlan című műsorának köszönheti, ugyanakkor még mindig jól mennek lemezei és Mijac nevű kiadója is sokat hoz a sztár örököseinek konyhájára. E mellett tetemes összeget termel a Sony/ATV kiadó is, melyben Jackónak 50 százalékos tulajdonrésze volt. Nem véletlen tehát, hogy a legendás énekes immár harmadjára birtokolja a legjobban kereső híresség címet. 

A második helyen Elvis Presley áll 55 millió dollárjával, és dobogós helyen végzett Snoopy atyja is, vagyis Charles Schulz is, aki a népszerű mesefigurának köszönhetően 37 millió dolláros bevételre tett szert egy év alatt.

A Forbes listájának tavalyi első helyezettje idén a negyedik helyre csúszott vissza. Liz Taylor 25 millió dollárt keresett, melynek nagy része ingatlanjainak és ékszereinek eladásából származik.

A Forbes listáján találjuk még Bob Marley-t, John Lennont, Marilyn Monroe-t, és Albert Einsteint is, aki a Montblanc által piacra dobott, 3000 dolláros Einstein-tollnak és a nevével fémjelzett tudományos eszközöknek hála 10 milliót keresett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.