Részegen száguldozott Michael Phelps

Ittas vezetés miatt vették őrizetbe kedd hajnalban az amerikaiak tizennyolcszoros olimpiai aranyérmes úszóját Marylandben. A rendőrök akkor figyeltek fel a 29 éves sportolóra, amikor majd 65 kilométer per órával lépte át a maximális sebességet. A helyzetét csak nehezíti, hogy mielőtt megállították, a záróvonal átlépésével egy harmadik kihágást is elkövetett.
Nagy bajba került az amerikaiak tizennyolcszoros olimpiai aranyérmes úszója, miután a marylandi rendőrség gyorshajtásért megállította. A tiszteknek az is gyanússá vált, hogy a sofőr ittasan vezette a fehér Range Rovert. A helyi rendőrség közleménye szerint a járőrök több józansági tesztet is elvégeztettek vele, ám ezen Phelps megbukott – írja a New York Post.
Phelps júliusbam a georgiai Athensben verseny után. Két év kihagyás, három kihágás
Phelps júliusban a georgiai Athensben verseny után. Két év kihagyás, három kihágás
Kevin Liles-USA TODAY / Reuters

Nem ez az első eset, hogy Phelps megsérti a járművezetésre vonatkozó törvényeket. Tíz éve ugyanezt a hibát követte el. Akkor beismerte bűnösségét, és ezért másfél évre próbára bocsájtották. „Ittasan autóba ülni rossz, veszélyes és elfogadhatatlan"- fogalmazott akkor tömören a The Washington Postnak, majd így szabadkozott: „19 éves vagyok, de tudom jól, hogy nem számít, milyen idős az ember, mindig köteles felelősséget vállalnia a tetteiért. A jövőben én is így teszek.” Ezt az ígéretét nem tartotta be. Az úszót 2009-ben egy partin is lefényképezték, miközben egy marihuánapipával a szájában tesztelte a tüdőkapacitását.

Az úszó egyébként kétéves, átmenetinek bizonyuló visszavonulása után, nemrégiben kezdte meg a felkészülést a 2016-os riói olimpiára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.