Meztelen keblekkel az iszlamista rendszerek ellen

Az olimpián is feltűntek az ukrán nőjogi szervezet, a FEMEN topless aktivistái, akik ez alkalommal azért tüntettek, mert szerintük a NOB támogatja az iszlamista rendszereket.

"Olimpiai szégyen", "No saría" - ezt festették magukra az ukrán nőjogi szervezet, a FEMEN topless aktivistái, akik az olimpián is feltűntek. A félmeztelen nők művérrel összekenve, virágkoszorúval a fejükön tüntettek a londoni városháza előtt.

Őrizetbe vették a FEMEN félmeztelen aktivistáját
A Femen movement protestor is detained by police officers during a naked protest in London August 2, 2012. Two topless women painted with the slogans "Olympic shame" and "No Sharia" protested in front of London's City Hall on Thursday to draw attention to what they called "bloody Islamist regimes" taking part in the Olympics. REUTERS/Paul Hackett (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS CIVIL UNREST POLITICS TPX IMAGES OF THE DAY)

Akciójukkal fel szerették volna hívni a Nemzetközi Olimpiai Bizottság figyelmét, hogy a muzulmánok lakta országokban továbbra is elnyomják a nőket. 

"Ezek a rezsimek fasiszták, a nőket harmadrangú állampolgárként kezelik" - idézi a Reuters hírügynökség Reza Moradit, a szervezet egyik tagját, aki konkrétan egyetlen országot sem nevezett meg.

Az akciónak a helyszínre érkező rendőrség vetett véget, a félmeztelen aktivistákat őrizetbe vették.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.