Mérsékelték a másodfokú riasztásokat és figyelmeztetéseket

Délután mindenhol mérsékelte a korábban heves zivatarok miatt kiadott másodfokú riasztásokat és figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Enyhébb zivatarokra viszont Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye kivételével továbbra is az egész országban számítani lehet. Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád,  Somogy, Tolna, Veszprém és Pest megye, valamint a főváros területén a várható felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. E szerint az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: intenzív zivatarok az esti órákig az ország középső harmadán (a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti részén) várhatók. Elsősorban ebben a térségben a zivatarokat helyenként 30 millimétert meghaladó csapadék, nagyobb méretű (akár 2 centiméternél is nagyobb) jég és 70-90 kilométer per óra körüli szélroham is kísérheti.

Az éjszaka során a Dunántúlon (annak is kiemelten a nyugati felében), illetve a Duna-Tisza közén várhatók elszórtan zivatarok, amelyeket jégeső és felhőszakadás kísérhet.

Kedden napközben a Dunántúl keleti felében többfelé, továbbá a Duna-Tisza köze egyes részein, illetve az északkeleti megyékben kis területen lehet számítani zivatarokra. A kedd esti órákra viszont a Dunántúl nagyobb részére átterjedhetnek a zivatarok, amelyeket helyenként továbbra is felhőszakadás kísérhet - írta a meteorológiai szolgálat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.