Mérgező poharakat hívott vissza a McDonald's

A McDonald's gyorsétterem hálózat az Egyesült Államokban visszahív 12 millió poharat a festés mérgező hatása miatt, a hálózat magyarországi üzleteit ez nem érinti.

Az amerikai állami termékfelügyelet (CPSC) pénteki közleménye szerint a McDonald's a hatósággal együttműködve, önkéntesen határozott a poharak visszahívásáról. A hatóság felszólította a fogyasztókat, hogy ne használják a terméket.

A poharak a Shrek a vége, fuss el véle (Shrek Forever After) című animációs filmet népszerűsítik. A darabonként 2 dollárért árusított poharak festése kadmiumot tartalmaz, amely a szervezetbe kerülve károsíthatja egyebek között a májat, a vesét és a csontokat.

A reklámozott film a Shrek-sorozat befejező, negyedik része. Az Egyesült Államokban május 21-től vetítik. A magyar mozikban július 8-tól látható.

Azzal kapcsolatban, hogy az animációs film magyarországi promóciójában miként vesz részt a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft., az MTI-vel közölték: A magyarországi McDonalds'-ot nem érinti az Amerikai Egyesült Államokban történt Shrek pohár visszahívás.

A magyarországi McDonald's éttermekben nincs sem ilyen promóció, sem ilyen pohár.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.