Merész magyar álrendőrök Ausztriában

Két magyar álrendőrt fogtak az igazi rendőrök Ausztriában. Volt villogólámpájuk, magyar rendőrségi kitűzőjük, még bilincsekről is gondoskodtak. A hírekből az derül ki, hogy igen merész párost alkottak.

A burgenlandi tartományi rendőr-főkapitányság közleménye szerint egyiküket Miklóshalma (Nickelsdorf) közelében, az A4-es autópályán tartóztatták fel ellenőrzés során. Gépkocsijában különböző rendőrségi felszereléseket találtak, egyebek között a cigarettagyújtóra csatlakoztatható villogólámpát, magyar rendőrségi kitűzőt, bilincset és rádiókészüléket.

Egy tükörreflexes fényképezőgép is volt nála, amellyel megelőzött autókról készített fotókat.

A 39 éves illetőt beszállították a közeli rendőrállomásra, ahol közhivatalnoki minőség színlelése, okirathamisítás és csalás gyanújával őrizetbe vették.

Nem sokkal később felbukkant az őrsön a férfi 28 éves társa, aki a "kollégáját" kereste. "Rendőrség" feliratú mellényt viselt, sőt egy rendőrségi igazolványt is felmutatott. Arról azonban kiderült, hogy hamisítvány.

Az osztrák rendőrök mindkettőjük ellen feljelentést tettek.

A két magyar tagadja a felhozott vádakat. Kihallgatásuk során azzal védekeztek, hogy csupán azért voltak náluk hatósági kellékek, mert rendőrnek készülnek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.