Mentősöket vert részegen, de nem küldik börtönbe

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki szombaton rátámadt az őt ellátó mentősökre Budapesten. Az ítélet jogerős - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-t.
A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a 35 éves férfit - olvasható a közleményben, amelyet Fürcht Pál megbízott fővárosi főügyészhelyettes jegyez.

Ismertették: a férfi szombat délelőtt egy XIII. kerületi buszmegállóban feküdt ittasan. Járókelők hívták hozzá a mentőket, akik a helyszínen megkezdték az ellátását. Amikor megpróbálták őt egy kerekes székben a mentőautóhoz vinni, a férfi "hirtelen agresszívvé vált", és ököllel a mentők felé ütött. Eltalálta mindkét sértettet, egyikük nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett - írta az ügyészség.

Közölték: az ügyben a XIII. kerületi rendőrkapitányság nyomozott, a kerületi ügyészség a gyanúsítottat még az őrizet időtartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és két év börtönbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztve. Ez időre pártfogói felügyelet alá helyezte a férfit, akinek stressz- és agressziókezelésen, valamint alkoholfogyasztással kapcsolatos tájékoztatáson kell részt vennie.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese szombaton közölte az MTI-vel, hogy a mentőket egy földön fekvő, ittas férfihoz riasztották, aki rátámadt a kiérkező mentőkre, megütötte a mentőautó sofőrjét. A járművezetőt agyrázkódással vitték kórházba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.