Mentőkre támadt egy nő Újpesten

Rátámadt a mentőkre egy nő csütörtök délután a főváros IV. kerületében - tájékoztatta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t

Az 50 év körüli nőhöz gyógyszermérgezés gyanújával hívtak mentőt, de nem akart kivizsgálásra kórházba menni. Először szidalmazta és fenyegette a mentőket, majd az orvosra támadt, megrángatta a ruháját.

A mentők rendőri segítséget kértek. A nőt járőrök segítségével sikerült kórházba szállítani.

A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a nő ellen - tájékoztatta Molnár Alíz, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának munkatársa az MTI-t.

A napokban Miskolcon egy 27 éves ittas férfi az ellátása közben bántalmazott két ápolót és egy betegszállítót; ugyancsak Miskolcon egy nő ököllel megütötte a mentőápolót. A sértettek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A büntető törvénykönyv szerint aki a közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetőleg emiatt bántalmazza, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az új büntető törvénykönyv - amelyet várhatóan még a tavaszi ülésszak alatt elfogad a parlament, és 2013. július 1-jén lépne hatályba - várhatóan szigorítja a hivatalos, valamint a közfeladatot ellátó személyek, így például a pedagógusok és a mentők elleni erőszak megítélését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.