Mentik a vagyont az álbróker Marcsika lányai

A Kun-Mediátor károsultjai felháborodva reagáltak arra, hogy a beígért hatósági zár alá vétel és a lefoglalások ellenére a szökésben lévő Dobrai Sándorné lányai kiárusítják a család érdekeltségébe tartozó karcagi étterem berendezéseit.

Blikk információi szerint a Bonanza Étteremben található dolgokra már licitálnak is a vevők. Egy 3,5 milliós fagyipult licitje már 1,9 milliónál tart. A Kun-Mediátor károsultjai egy közösségi oldalon háborognak azon, hogy a szökésben lévő Marcsika lányai menteni próbálják a család vagyonát, miközben a csődbe ment cég nekik több százmillióval tartozik.

Az egyik károsult szerint a szökésben lévő nő kérte a lányait, hogy adják el az étterem berendezéseit, hogy így jussanak egy kis pénzhez. Viszont így kevesebb pénz marad a károk megtérítésére, ezért a kun-mediátoros károsultak a rendőrséghez fordultak, hogy megtudják, miért értékesíthetik a Dobrai lányok szabadon a család vagyonát.

A rendőrség szerint a Bonanza ételbár a Múzeumkert Zrt. részét képezi, és az ott végrehajtott beruházásnak semmi köze a Kun-Mediátorhoz. A cég tulajdonosa Marcsika két lánya, Dobrai Krisztina és Erika, ezért jogosan adhatják el az étterem berendezéseit.

A károsultak felháborodtak a rendőrség válaszán. A Blikk kiderítette, hogy bár a két lány jegyezte be a céget, 2014 júniusában igazgatósági tagként bekerült abba Dobrai Sándorné is. A károsultak egy csoportját képviselő ügyvéd ezért a rendőrséghez fordult. Dobrossy István szerint a hatóságoknak tisztázni kell, hogy a Múzeumkert Zrt. bevételei elegendőek voltak-e a több tízmilliós beruházásokra.

Az ügyvéd hozzátette: „Ki kell zárni azt, hogy esetleg egy külső cég, netán a Kun-Mediátor bevételei jelentek meg a cég számláján.” Dobrossy úgy véli, amíg ezek a dolgok tisztázódnak, a rendőrségnek fel kellene függesztenie a kiárusítást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.