Melyik a legjobb fagyi: a joghurtos köles vagy a kecskesajtos?

Volt köleses, tökmagos, kecskesajtos és ibolyás, de a pálmát végül a diós-mézes körtefagylalt vitte el a 14. Év Fagylaltja versenyen.

A budapesti Sík Cukrászda diós-mézes körtefagylaltja lett a 2011-es év fagylaltja, és az Év tortája díj három esélyese is megvan már. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által hétfőn megrendezett 14. Év Fagylaltja versenyen semmi sem szabott határt a fantáziának.

A versenybe szálló 37 cukrászda egy előre meghatározott és egy szabadon választott ízben készítette el ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb fagylaltjait. Idén a gesztenye volt a kötelező szám, a szabadon választott ízek között találkoztuk Guinness, ibolya, rozmaringos fügemokka, tökmag, avokádó, "Kubai éjszakák", biogenoderma és kecskesajt ízű fagylaltkülönlegességekkel is. Nagy népszerűségnek örvendett még az idei év egyik nagy újdonsága, a joghurtos kölesfagyi.

Nagymama fagylaltja a 14. alakalommal megrendezett az Év fagylaltja 2011 országos versenyen
Budapest, 2011. június 6. Nagymama fagylaltja a 14. alakalommal megrendezett az Év fagylaltja 2011 országos verseny és az Ország tortája 2011 pályázatra érkezett torták első bemutatóján Budapesten a Zila kávéházban. MTI Fotó: Kovács Attila

A szakmai és közönségzsűri tagjai között számos híresség szerepelt: Rúzsa Magdi, Csézy és Friderika is pontozták a jéghideg desszerteket, a Gasztro Média zsűri tagjai között pedig Stahl Judit is kóstolgatott.

A köles 2011-től egyébként nemcsak a fagylaltok között jön divatba, ebből a gabonából készült az Ország tortája verseny három döntősének egyike is: a kecskeméti barackos kölestorta, amely a kecskeméti barack- és a császárkörte tortával verseng tovább a megtisztelő címért.

(Forrás:hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.