Melyik a legjobb fagyi: a joghurtos köles vagy a kecskesajtos?
A budapesti Sík Cukrászda diós-mézes körtefagylaltja lett a 2011-es év fagylaltja, és az Év tortája díj három esélyese is megvan már. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által hétfőn megrendezett 14. Év Fagylaltja versenyen semmi sem szabott határt a fantáziának.
A versenybe szálló 37 cukrászda egy előre meghatározott és egy szabadon választott ízben készítette el ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb fagylaltjait. Idén a gesztenye volt a kötelező szám, a szabadon választott ízek között találkoztuk Guinness, ibolya, rozmaringos fügemokka, tökmag, avokádó, "Kubai éjszakák", biogenoderma és kecskesajt ízű fagylaltkülönlegességekkel is. Nagy népszerűségnek örvendett még az idei év egyik nagy újdonsága, a joghurtos kölesfagyi.
A szakmai és közönségzsűri tagjai között számos híresség szerepelt: Rúzsa Magdi, Csézy és Friderika is pontozták a jéghideg desszerteket, a Gasztro Média zsűri tagjai között pedig Stahl Judit is kóstolgatott.
A köles 2011-től egyébként nemcsak a fagylaltok között jön divatba, ebből a gabonából készült az Ország tortája verseny három döntősének egyike is: a kecskeméti barackos kölestorta, amely a kecskeméti barack- és a császárkörte tortával verseng tovább a megtisztelő címért.
(Forrás:hirado.hu)