Mellkason ütötte a tanárát, akár börtönbe is kerülhet

Iratismertetéssel, illetve a vádlott és a sértett meghallgatásával kezdődött el csütörtökön a Debreceni Járásbíróságon annak a hajdúhadházi fiatalnak a büntetőpere, aki 2011-ben egy helyi középiskolában bántalmazta tanárát.

A Debreceni Törvényszék sajtótitkára, Veszprémyné Szajkó Márta elmondta: V. József a vádiratban leírt eset elkövetésekor - 2011 januárjában - a hajdúhadházi szakiskola első évfolyamos tanulója volt. A vádirat szerint a sértett órát tartott, amikor a vádlott minden előzmény nélkül bántalmazással fenyegette. Az órát megzavaró eseményre felfigyelt a szomszédos tanteremben lévő osztályfőnök, félbeszakította a tanítást, és hazaküldte a diákokat, köztük a vádlottat is.

A vád szerint a sértett a tanári szobába ment, húsz perc múlva feldúlt állapotban belépett a vádlott, és azt mondta, hogy megüti, majd mindkét kézzel, ököllel mellkason ütötte.

Bár a tanár nem sérült meg, miután a törvény értelmében közfeladatot ellátó személynek minősül, a vádlott közfeladatot ellátó pedagógus elleni erőszak bűntettét követte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat fiatalkorúak fogházában letöltendő büntetésére ítélje, próbaidőre felfüggesztve. A csütörtöki első tárgyalási napon az ügyészség további tanúk meghallgatását indítványozta, így a bíróság a tárgyalást április 2-ra elnapolta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.