Melegpornómentes ingyen wifit kapnak a hívek az ortodox egyháztól

Az orosz ortodox egyház ingyenes wifit biztosít híveinek a templomok és a közterek közelében. Kényes tartalmakra azonban nem fognak tudni rákeresni az emberek, a melegpornó például tiltólistán van.

„Nem tervezzük korlátozni  az internetes forrásokhoz való hozzáférést, csupán azon tartalmakat törüljük, amelyek a gonoszt közvetítik az emberek felé" - idézi a Guardian Roman Bogdaszarovot, az orosz vallásügyi bizottság vezetőjét.

Hogy mi jelenthet fenyegetést az egyház híveinek véleménye szerint? Az ortodox pap szerint a keresztény szekták és az Iszlám Állam toborzó anyagai, a pornográfia és a „történelem meghamisítása”.

Éppen ezért az egyházi wifin keresztül ezen tartalmakhoz hozzá sem lehet férni majd, de azért nem csak vallásos honlapokat kereshetnek fel a netezők, hanem népszerű, szórakoztató dolgokat is olvasgathatnak és még filmeket is nézhetnek. Igaz, csak olyanokat, amelyek „a helyes értékeket” közvetítik az embereknek, mint például a hazafiasságot vagy a család és a gyerekek védelmét". Ennek megfelelően a „nem hagyományos szexuális orientáció” például szóba sem jöhet.

Az egyház a városi hatóságokkal szorosan együttműködve építi majd ki a rendszert, mely többek között elérhető lesz a Manyezs téren, a Borovickaja téren és a Vinzavod nevű moszkvai modern művészeti központban is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.