Melegmagazin címlapján szerepel Vilmos herceg

Ilyen még tényleg nem fordult elő. A jövőbeli király az Attitude-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy véget kell vetni a LMBT-társadalom zaklatásának.    
Vilmos herceg a címlapon mosolyog

Vilmos herceg a címlapon mosolyog

Fotó: Attitude / Facebook 

A herceg nemcsak interjút adott a lapnak, de néhány leszbikus, meleg, biszexuális és transzszexuális embert is meghívott a Kensington Palotába, hogy megosszák vele tapasztalataikat a beállítottságuk miatt elszenvedett terrorizálással kapcsolatban – írja a CNN.

A magazin szerkesztője, Matthew Todd segítette a beszélgetést, amely során a résztvevők öngyilkossági kísérletekről, depresszióról, drogfüggőségről és étkezési zavarokról is beszámoltak. Vilmos ezután elmondta, milyen bátornak tartja ezeket a fiatalokat, és hogy erejük és optimizmusuk bátorításul szolgál, hogy mindenféle zaklatás ellen felemeljük a hangunkat.

„Senkit sem szabadna zaklatni sem szexuális beállítottsága, sem bármi más miatt, és senkinek sem kellene eltűrnie azt a gyűlöletet, amelyet ezek a fiatalok életükben elviseltek” – tette hozzá a herceg.

Bár a herceg májusban találkozott a fiatalokkal, a címlappal kapcsolatos híreket egy nappal azután hozták nyilvánosságra, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné aláírta a orlandói melegklub áldozatainak szánt részvétnyilvánításokat tartalmazó könyvet az Egyesült Államok nagykövetségén Londonban.

Közben az Iszlám Állam – amely szintén szélsőségesen melegellenes, nemrégiben egy toronyból dobott le néhány homoszexuális férfit – tagjainak Twitter csatornáit feltörte és üzenetekkel árasztotta el Wauchula Ghost, az Anonymous hackercsapat egyik tagja.

„Meleg vagyok és büszke vagyok rá” – többek között ez is olvasható volt az oldalon, amellyel szintén az orlandói eseményekre emlékeztettek – írja a 444. A fiókot azóta felfüggesztették.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.